CityTripVR

CVR540

Vi er en 6 unge elever fra Spiludviklingsholdet på CCH, der sidste år lagde os ud med at lave en virtuel super-realistisk cykeltur gennem Odense centrum efter Thomas B. Thriges gade ombygningerne. Det gør vi ved brug af en virtuel realitets hjelm – Oculus Rift, En bycykel ombygget til kun at bevæge sig i spillet når man cykler på den og en detaljeret spil model af Thomas B. Thriges gade ombygningerne. Da vi sidste år afholdte det, var det et eksperiment, og vi vil derfor i år søge om midlerne til at udnytte projektets fulde potentiale. Vi havde ca. 12.000 mennesker forbi og se vores stand i løbet af de 3 dage vi deltog.

citytripvr540

Vores arbejdsgruppe har længe arbejdet med arkitektonisk vissualisering i virtual reality som værktøj til præsentation af byudvikling. Vi vil gerne udfordre den måde hvorpå vi i dag fremstiller byfornyelsesprojekter for offentligheden og give byens borgere en bedre forståelse af byens visioner.

11203548_10204555507954154_7212596954550593762_o540

For mange mennesker er det måske en svært at forholde sig til rummeligheden i den nye bymodel – med CityTrip VR vil vi give brugeren muligheden for selv gå på opdagelse. Vi vil gerne være med til at Odense er med på vognen med nye ideer og teknologier – Virtual reality teknologien er nået langt siden 80-erne og det nye skud på stammen Oculus Rift er så ny at ikke mange endnu har nået at prøve den – men oplevelsen er I Odense kommunes cykelhandlingsplan står der at inden 2018 skal 30% af de ture byens borger tager foregå på cykel – det er en udvikling vi kan lide og som vi gerne plæderer for. Med spil teknologi tilgangen til projektet sigter vi efter det yngre publikum og det er jo dem der skal bo i Odense når vi er færdige med at bygge om her så det må være på sin plads.

11233601_10204555507914153_7008459165804112650_o540

Vores projekt sætter folk i stand til at danne sig deres egne indtryk og helhedsopfattelser, samt at interagere med ”Fremtiden.”
Det viser det velkendte Thomas B. Thriges gade i dets nye og urbane udseende, da det ER det konkrete sted man cykler rundt i.

Vi har indtil videre kun været i stand til at fremvise en demo model i mindre omfang end ønsket men vi har søgt midler fr “Fra gade til by” projektet, Ungsstøtte, samt Odense kommunes kulturpulje for at få vores projekt bragt til dørs og vi glæder os til at vise den færdige model frem til årest MakerCity Festvial d. 27-29 Maj på havnen i Odense.

English version:
At our clubhouse we have a group working with architectural visualization … in virtual reality.

Our aim is to challenge the way that the city council share their plannings with the citizens in our town trough 3D vissiulizaion and gamification in 3DstudioMax, Arduino and Unity3D.

We programmed the teensy micro trough the arduino api to be a hid joystick and rebuild a city bike so that it would work as a controller for our game.

Then we made a 3D model of a finished version of a big building project going on right now in our town.

now people kan take our bike for a ride in their future city and see for them self how it will be 🙂